Hoe commerciële koffiemachines te kiezen – Espressomachines, Bean to Cup, Bulk Brew

 

Ik ben al enkele jaren als consultant betrokken bij de Coffee World, adviseer klanten en help hen bij het kiezen van de juiste apparatuur die aan hun behoeften voldoet. Geloof me als ik zeg dat er veel mensen zijn geweest die de vraag hebben gesteld: “Wat is een ei?” Feiten zijn feiten, dus het volgende is mijn interpretatie en hoe ik klanten adviseer.

De behoefte aan echte espressokoffie is enorm toegenomen. Oploskoffie uit blik, of op zijn best “Pour and Serve” filterkoffiemachines waren de afgelopen dertig jaar de belangrijkste manier om koffie te zetten. Ik kan spreken uit ervaringen uit het verleden bij de verkoop van koffiemachines die espressokoffie op basis van “echte bonen” bereiden aan bedrijven in de voedings- en drankensector. Tegenwoordig zouden dat soort bedrijven niets minder overwegen dan een traditionele espressomachine of Bean to Cup-machine.

Gelukkig is dat allemaal veranderd. Met de evolutie van de High Street grote merken van Nespresso machines hebben. De groei van Café Cultuur in de en de invloed van de bekende food outlets. De perceptie van het publiek van koffie is veranderd en verfijnder geworden. In feite is het nu officieel een natie van koffiedrinkers. Om hierop te reageren zijn veel onafhankelijke bedrijven overgestapt op meer geavanceerde methoden om koffie te produceren om te kunnen concurreren op de koffiemarkt. Van de traditionele Italiaanse Espressomachine tot de meer complexe Bean-to-Cup koffieautomaten, het is mogelijk om heel eenvoudig een breed scala aan hoogwaardige koffie op basis van espresso te produceren.

In 1938 diende Achille Gaggia, koffiebarman uit Milaan, een patent in voor een stoomvrije koffiemachine. In tegenstelling tot zijn voorgangers maakte het ontwerp van Gaggia gebruik van een revolutionair zuigermechanisme dat water onder hoge druk door het koffiedik dwong. Het was zijn zoektocht naar de perfecte espresso Milan die leidde tot het ontstaan van een van de meest iconische merken van Italië en de productie inluidde van de espresso zoals wij die kennen. Traditionele espressomachines zijn het type dat je ziet in Café Nero, Costa Coffee, enz. Er is een aparte molen, die meestal bovenop een knock-outlade zit die wordt gebruikt voor de gebruikte koffiepucks. Hoewel de meeste traditionele espressomachines tegenwoordig een automatische dosering hebben, wordt het koffiezetproces met de hand gedaan. Het koffieshot; enkel of dubbel wordt bereid met behulp van de machine. De melk wordt opgeschuimd met behulp van het stoompijpje van de machine. De koffie wordt vervolgens samengesteld om een van de meest populaire koffiesoorten te maken. Cappuccino, Latte, Mocha en Macchiato enz. Alle bereidingen dragen bij aan het “Theater” van de koffiecultuur. Klanten hebben een hogere perceptie van “Artisan Coffee” en zijn bereid meer te betalen. Om kwaliteit en consistentie te waarborgen is training nodig. Met enige oefening zal het personeel klanten kunnen voorzien van een voortreffelijk assortiment populaire koffiespecialiteiten. Op deze manier wordt het maken van koffie heel erg gezien als een ‘kunstvorm’. De grootte en complexiteit van espressomachines variëren. Het kiezen van de juiste machine voor zakelijke vereisten is belangrijk en moet in overweging worden genomen. Een persoon die formeel is opgeleid in het bereiden van koffie en een aantal jaren fulltime koffie heeft geschonken, staat bekend als een ‘barista’. Het woord komt van de Italiaanse naam voor een mannelijke of vrouwelijke barman.

Bean-to-cup koffiemachines zijn relatief recente toevoegingen aan de markt voor koffiemachines. Het principe is om min of meer het assortiment koffie op basis van espresso te kunnen dupliceren dat normaal gesproken met de hand op een espressomachine wordt gemaakt. Allemaal met een druk op de knop. Zoals eerder uitgelegd, zou een Barista bij gebruik van een espressomachine met de hand koffie zetten. Hoewel het geen lang proces is, staat het de Barista niet toe om bijvoorbeeld andere etensbestellingen klaar te maken. In fastfoodrestaurants, waar het personeel geen tijd heeft om met de hand een kopje koffie te zetten, of waar het personeel beperkt wordt opgeleid, is een bean-to-cup machine de ideale oplossing. Bean to Cup-machines zijn te vinden in veel zelfbedieningsomgevingen, zoals cafetaria’s en bedrijfskantines. Bean Cup-machines worden steeds populairder in kantoren. Het personeel wil dezelfde kwaliteit koffie die ze krijgen van hun favoriete coffeeshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top