Hoe elektrische fietskits te gebruiken

Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is een fiets voorzien van een oplaadbare accumotor die kan helpen bij het trappen. Door een elektrische fietskit te gebruiken, kunt u van uw gewone fiets een elektrische fiets maken. Het beste hiervan is dat u uw fiets kunt aanpassen aan uw behoeften, en u kunt kiezen welke fiets u wilt ombouwen en welk type elektrische fietsset u wilt gebruiken.

Volg deze stappen om van je gewone fiets een e-bike te maken:

1. Zoek naar een fiets en een 5x electrische fietsen die compatibel zijn met elkaar. Als je al een fiets hebt, koop dan gewoon de kit. U kunt de winkeldealer vragen welke set geschikt is voor uw fiets.

2. Zorg ervoor dat uw fiets stalen vorken heeft voordat u de voornaaf installeert. Lichtmetalen vorken zijn niet sterk genoeg om de naafmotor te ondersteunen. Test het magnetisme van de vork, als de magneet niet naar de vork trekt, betekent dit dat deze geen stalen voet heeft. U kunt de legeringsvork veranderen in een stalen vork.

3. Zet je fiets ondersteboven, laat je band leeglopen. Maak je rem los om het wiel uit de vorken te halen.

4. Plaats de naafmotor tussen de vorken. Zorg ervoor dat je het goed plaatst, en dan kun je het vastzetten met een rand. Zorg ervoor dat de bouten stevig vastzitten en ook de koppelarmen om de motor in de vork te laten draaien. Als de as niet goed is vastgezet, draait de motor in de uitvaleinden, waardoor de draad die met de motor is verbonden permanent kan worden beschadigd.

5. Monteer de remmen door de handgrepen van het stuur te verwijderen. Sommige sets voor elektrische fietsen hebben een remblokkering die het vermogen onderbreekt en de gashendel deactiveert tijdens het remmen. Installeer en sluit de gashendel aan. Als je een gashendel hebt, schuif deze dan op het stuur. Als u een duimgas hebt, bevestigt u deze aan het stuur en schuift u de handgreep naar achteren

6. U kunt nu uw bagagedrager en batterijpakket installeren. De meest voorkomende plek waar je accu achter de stoel zit is bij gebruik van een bagagedrager. Zorg ervoor dat uw batterij stevig op zijn plaats zit, anders valt hij eraf tijdens het rijden.

7. Plaats de controller achter de stoel of bovenop de accutas. Leid al uw draad naar de achterkant van de fiets en vergrendel deze met een ritssluiting. Bevestig de remmen, gashendel en motor aan de controller. De bedrading is kleurgecodeerd om de verbinding veel sneller en gemakkelijker te maken. Na het aansluiten en controleren of alles op de juiste plaats zit, sluit je de batterij aan op de controller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top